Організація харчування в офісі під час робочого дня

Корпоративне харчування в офісі – один з найефективніших інструментів щодо підвищення мотивації і ККД співробітників. У компаніях, які самостійно організовують комплексні обіди своїм підлеглим, перерви на перекушування займають набагато менше часу, а робочі завдання виконуються швидше і продуктивніше.

Як впливає харчування в офісі на продуктивність підприємства

Співробітники, які змушені приносити їжу з дому або харчуватися в прилеглому кафе, нерідко затримуються на обідній перерві, відволікаються на перекуси під час роботи і навіть йдуть на лікарняний набагато частіше, ніж персонал, що працює на підприємствах, де обіди організовує сама компанія.
Чому корпоративне харчування в офісі – це вигідно для бізнесу:

1. Висока ефективність праці – співробітник, щодня отримує смачний і гарячий обід, не витрачає на його приготування сил і часу, відчуває себе більш комфортно, швидше відпочиває, відновлюється, краще працює.
2. Підвищена мотивація для шукачів – для багатьох хороших фахівців, які шукають роботу, наявність комплексних обідів, оплачуваних роботодавцем, є вагомим стимулом влаштуватися саме в цю компанію.
3. Зміцнення корпоративного духу – однаково організоване для всіх харчування в офісі підвищує почуття спільності всередині колективу, робить його більш згуртованим і дисциплінованим. Працівники на таких підприємствах під час обіду зазвичай знаходяться поруч, продовжуючи обговорювати робочі завдання.
Організація харчування в офісі під час робочого дня

Організувавши корпоративне харчування, можна безболісно вирішити проблему ранкових запізнень. Безкоштовні гарячі сніданки для співробітників вранці творять справжні дива і дисциплінують навіть самих «злісних» порушників режиму.

Способи організації

Організувати гарячі обіди на підприємстві можна декількома способами – облаштувавши їдальню, роздавальну лінію або буфет у вільному приміщенні, уклавши договір зі сторонніми фірмами на поставку готових страв.
Плюси і мінуси різних форм корпоративного харчування:

харчування в офісі
1. Їдальня – відмінний варіант для великих компаній. У спеціально відведеній зоні персонал зможе повноцінно харчуватися в комфортній обстановці, не займаючи робочий простір.
Мінуси – складні організаційні процеси, високі фінансові витрати, необхідність надати індивідуальне приміщення, підготувати і облаштувати його обладнанням, організувати закупівлю і доставку продуктів. Їдальня також вимагає найму додаткового персоналу, а це витрати на зарплату, відрахування в пенсійний фонд.
2. Лінія роздачі, буфет – можна облаштовувати в приміщеннях з невеликою площею, завжди свіжа їжа.

При такій системі постачання продовольством Напівпідготовлені продукти в офіс доставляються кейтеринговій компанією, а їх остаточна приготування проводиться вже на місці.
Мінуси – середні витрати, необхідність найму додаткового персоналу.
3. Доставка готової їжі – самий бюджетний варіант, що відрізняється мінімальними вкладеннями. Меню при такому типі організації обідів, як правило, можна вибирати. Їжа доставляється в щільних контейнерах, які зберігали тепло.
Мінуси – складності з перевіркою якості продуктів, з яких готується їжа, можливе запізнення кур’єра через затори, поломки авто, ДТП.
харчування в офісі

Орендуй для співробітників офіс в коворкінг «Anthill Space», а турботу про їх харчування ми візьмемо на себе.