Корпоративне харчування в офісі – один з найефективніших інструментів щодо підвищення мотивації і ККД співробітників. У компаніях, які самостійно організовують комплексні обіди своїм підлеглим, перерви на перекушування займають набагато менше часу, а робочі завдання виконуються швидше і продуктивніше.
Як впливає харчування в офісі на продуктивність підприємства
Співробітники, які змушені приносити їжу з дому або харчуватися в прилеглому кафе, нерідко затримуються на обідній перерві, відволікаються на перекуси під час роботи і навіть йдуть на лікарняний набагато частіше, ніж персонал, що працює на підприємствах, де обіди організовує сама компанія.
Чому корпоративне харчування в офісі – це вигідно для бізнесу:
2. Підвищена мотивація для шукачів – для багатьох хороших фахівців, які шукають роботу, наявність комплексних обідів, оплачуваних роботодавцем, є вагомим стимулом влаштуватися саме в цю компанію.
3. Зміцнення корпоративного духу – однаково організоване для всіх харчування в офісі підвищує почуття спільності всередині колективу, робить його більш згуртованим і дисциплінованим. Працівники на таких підприємствах під час обіду зазвичай знаходяться поруч, продовжуючи обговорювати робочі завдання.
Організувавши корпоративне харчування, можна безболісно вирішити проблему ранкових запізнень. Безкоштовні гарячі сніданки для співробітників вранці творять справжні дива і дисциплінують навіть самих «злісних» порушників режиму.
Способи організації
Організувати гарячі обіди на підприємстві можна декількома способами – облаштувавши їдальню, роздавальну лінію або буфет у вільному приміщенні, уклавши договір зі сторонніми фірмами на поставку готових страв.
Плюси і мінуси різних форм корпоративного харчування:
Мінуси – складні організаційні процеси, високі фінансові витрати, необхідність надати індивідуальне приміщення, підготувати і облаштувати його обладнанням, організувати закупівлю і доставку продуктів. Їдальня також вимагає найму додаткового персоналу, а це витрати на зарплату, відрахування в пенсійний фонд.
2. Лінія роздачі, буфет – можна облаштовувати в приміщеннях з невеликою площею, завжди свіжа їжа.
Мінуси – середні витрати, необхідність найму додаткового персоналу.
3. Доставка готової їжі – самий бюджетний варіант, що відрізняється мінімальними вкладеннями. Меню при такому типі організації обідів, як правило, можна вибирати. Їжа доставляється в щільних контейнерах, які зберігали тепло.
Мінуси – складності з перевіркою якості продуктів, з яких готується їжа, можливе запізнення кур’єра через затори, поломки авто, ДТП.